Het consultHet eerste consult duurt ongeveer een uur. Wij zullen uitgebreid ingaan op uw klachten, maar ook op andere zaken die op het eerste gezicht niets met uw klachten te maken lijken te hebben, zoals voedingsgewoonten, slaappatroon, angsten, emotionele gevoelens, erfelijkheid, etc. Deze informatie hebben wij nodig om een totaalbeeld te vormen en het best bij u passende homeopathisch middel te vinden.Voor het eerste consult verzoeken wij u om een uitdraai mee te nemen van uw medicatieverleden. U kunt dit opvragen bij uw huisarts of apotheek. Ook relevante labuitslagen graag meenemen.Vervolgconsulten duren een half uur tot drie kwartier en vinden meestal na 4 – 8 weken plaats. Ook kan tussentijds telefonisch overleg plaatsvinden.Het aantal consulten dat u nodig heeft, is afhankelijk van de aard van uw klachten. Gemiddeld zijn voor acute klachten 1-3 consulten nodig. Bij chronische klachten is vaak meer tijd nodig. Na drie consulten evalueren we of er voldoende vooruitgang geboekt wordt om door te gaan met de behandeling. In sommige gevallen kan het nodig zijn om u door te verwijzen naar een andere behandelaar.Wij stellen geen diagnose en zijn geen vervanging voor huisarts of specialist.


De behandelingHet eerste consult duurt ongeveer een uur. Wij zullen uitgebreid ingaan op uw klachten, maar ook op andere zaken die op het eerste gezicht niets met uw klachten te maken lijken te hebben, zoals voedingsgewoonten, slaappatroon, angsten, emotionele gevoelens, erfelijkheid, etc. Deze informatie hebben wij nodig om een totaalbeeld te vormen en het best bij u passende homeopathisch middel te vinden.Voor het eerste consult verzoeken wij u om een uitdraai mee te nemen van uw medicatieverleden. U kunt dit opvragen bij uw huisarts of apotheek. Ook relevante labuitslagen graag meenemen.Vervolgconsulten duren een half uur tot drie kwartier en vinden meestal na 4 – 8 weken plaats. Ook kan tussentijds telefonisch overleg plaatsvinden.Het aantal consulten dat u nodig heeft, is afhankelijk van de aard van uw klachten. Gemiddeld zijn voor acute klachten 1-3 consulten nodig. Bij chronische klachten is vaak meer tijd nodig. Na drie consulten evalueren we of er voldoende vooruitgang geboekt wordt om door te gaan met de behandeling. In sommige gevallen kan het nodig zijn om u door te verwijzen naar een andere behandelaar. Wij stellen geen diagnose en zijn geen vervanging voor huisarts of specialist.


Bij welke klachten

Klassieke homeopathie en in het bijzonder de Homeopathic Detox Therapy kan bij vrijwel elke klacht worden ingezet. Het is een milde geneeswijze geschikt voor lichamelijke, emotionele en psychische klachten, zowel acuut als chronisch. Klassieke homeopathie wordt vaak toegepast als ondersteunende therapie naast een reguliere behandeling van huisarts of medisch specialist. Denk hierbij aan sneller herstel na een ingreep of ziekteproces en het ondervangen van vervelende bijwerkingen.Met klassieke homeopathie is veel mogelijk, maar bij bijvoorbeeld ziekten in een vergevorderd stadium of bij onomkeerbare weefselschade zal het geen (volledige) genezing kunnen bewerkstelligen. In die gevallen kan homeopathie vaak wel een ondersteunende rol spelen en verlichting van de klachten geven. Wij stimuleren een goede samenwerking tussen de reguliere (medische) en complementaire (waaronder klassieke homeopathie) geneeskunde.Om u een idee te geven van de mogelijkheden van een homeopathische behandeling volgen hieronder enkele voorbeelden van aandoeningen die in ons centrum met goed resultaat behandeld zijn. We willen hierbij opmerken dat klassieke homeopathie niet op een ziekte(beeld) voorschrijft maar op het totaalbeeld van de persoon.Wanneer uw klacht er niet bij staat, wil dit niet zeggen dat deze niet behandeld kan worden. Eerste consult homeopathie  


‍‍
 • Griep, koorts, verkoudheid
 • Chronisch lijden
 • Hoofdpijn en migraine
 • Spierklachten
 • Vallen, stoten, kneuzingen
 • Ontstekingen (blaasontsteking, keelontsteking, peesontsteking, etc.)
 • Darmklachten, obstipatie, diarree, prikkelbare darmsyndroom
 • Astma
 • Huidklachten (eczeem, uitslag)
 • Hooikoorts en andere allergieën
 • Reumatische klachten / fibromyalgie
 • Diabetes mellitus
 • Lyme
 • Slaapproblemen, langdurige vermoeidheid
 • Ziekte van Pfeiffer
 • Vrouwenklachten (menstruatiestoornissen, overgangsklachten, PMS, vruchtbaarheidsproblemen, zwangerschapsklachten, postnatale depressie, hormoonverstoringen)
 • Klachten bij kinderen (tanden krijgen, waterwratjes, bedplassen, klachten na vaccinatie, kinkhoest groei- en ontwikkelingsstoornissen, gedragsproblemen, hyperactiviteit, concentratieproblemen)
 • Reisziekte
 • Angsten, onrust, onzekerheid
 • Verdriet en depressie
 • ‘Vage’ klachten
 • Artritis
 • Enz…

Tarieven

Eerste consult homeopathie                € 150,- (incl. tussentijdse evaluatie)

Vervolgconsult homeopathie              € 100 - 150,- (incl. tussentijdse evaluatie)

Telefonisch consult                                   v.a. € 50,-

Video call international consult           € 300,- (first consultation)

Video call follow-up consultation       € 250,-          

Detox-/balanskuur                                    € 30,-

Bloedanalyse + advies                             € 50,-

EHBO-kit                                                           € 175,-

Boekje ‘Homeopathische
Huis-en Reisapotheek                             € 20,-

consult alleen op afspraak


Annuleren van een afspraak

Indien u een gemaakte afspraak wilt verplaatsen of afzeggen kan dit telefonisch (niet via e-mail) uiterlijk één werkdag (24 uur) voorafgaand aan de afspraak. Afspraken die niet op tijd worden geannuleerd of niet worden nagekomen, worden in rekening gebracht.

Betaling

Na het consult kunt u contant betalen of pinnen. De rekening ontvangt u van ons per mail, zodat u deze bij uw zorgverzekeraar kunt declareren.

Vergoeding Zorgverzekeraars

Consulten bij klassiek homeopaten die zijn aangesloten bij de NVKH worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. U kunt in het vergoedingenoverzicht 2022 zien welke vergoeding voor uw verzekering van toepassing is. Het eigen risico geldt niet voor de aanvullende verzekering.